Bloesemremedies

 

Healings ondersteund met bloesemremedies (de kracht van hun hoge energetische trillingsniveau) werden al bij zeer oude culturen gebruikt, zoals bij de Lemuria en Atlantis.
De Atlantiërs en vooral Lemuriërs leefden in zeer nauw contact met de natuur, in tegenstelling met de huidige mens die met de dag leeft en helaas ook het grootste deel van zijn fijngevoeligheid verloren heeft!
In oude tijden, gebruikt de mens de natuur wanneer ze iets nodig hadden, bloemen werden gebruikt bij Healings en om in harmonie met natuurwetten te leven. Op deze manier herstelde de mens zijn celweefsel/huid, bereikten ze uitzonderlijk hoge leeftijden en het hielp hen in hun geestelijke groei!

In de vorige eeuw, de jaren '30, werd de Bloemessentie door Dr. Edward Bach geïntroduceerd. Tegenwoordig zijn er meer bloemen in verschillende werelddelen ontdekt, die aansluiten aan de behoeften van de huidige tijd. Wij noemen het: De bloemen van de jaren '90!

 

zon

Uit langdurige ervaringen blijkt, dat de bloemen een directe invloed op ons hebben, doordat ze met hun helende trillingen door onze energetische lichamen stromen; zij helpen bij het loslaten van spanningen en laten Chakra’s en Energetische lichamen weer samen vloeien en oude onnodige liefdeloze patronen, los laten!
De bloesem essentie harmonieert onze energiestromen, ontwikkelt ons onderbewustzijn, helpt ons meer inzicht en begrip in onze gedragspatronen te krijgen en deze te transformeren!
De bloemen zijn een onderdeel van de natuurlijke yin/yan balans en bij de natuurlijke integratie van de mannelijke/vrouwelijke kwaliteiten in ons. Ze nodigen uit tot een diepe ontspanning op alle energetische niveaus, werkt ondersteunend bij de meditatie en brengt ons uiteindelijk bij onze natuurlijke ik.

De remedies worden geprepareerd volgens; de "zonnemethode".
Een zeer eenvoudige methode.
Hierbij worden bloesems, die groeien in hun natuurlijke omgeving, op een heldere, zonnige dag 's morgens vroeg geplukt.

 • De bloesems worden in een glazen schaal, gevuld met water van een uit de omgeving of natuurlijke bron, gelegd en wel zodat de oppervlakte van het water helemaal bedekt is.
 • De zon brengt de trillingen van de bloesems over, in het water.
 • De bloesems blijven ongeveer drie tot vier uur in de schaal. Dan wordt met takjes of blaadjes van dezelfde plant de bloesems uit het water gehaald.
 • Deze oplossing wordt met dezelfde delen brandy vermengd - dit i.v.m. de houdbaarheid. Stel dat er een halve liter water in de schaal heeft gezeten, die wordt bijgevuld met een halve liter brandy, dan heb je dus een liter "moedertinctuur".
 • Hiervan worden twee druppels gebruikt om een voorraadflesje "(stockbottle) " te maken; deze wordt aangevuld met brandy.

Omdat niet alle bomen, struiken en bloemen in een seizoen bloeien, waarin veel zon schijnt, werden de andere bloesems bereid volgens; de "kookmethode":

kook

Hierbij worden de bloesems 90 minuten gekookt.

 • Als deze afgekoeld zijn wordt alles gefilterd en weer vermengd met dezelfde hoeveelheid brandy en op dezelfde manier afgehandeld als de zonnemethode.

 

Het gebruik van remedies
Het beste kan men een bloesem remedie 4 tot 6 x per dag innemen vanuit een doseerflesje.
Om een doseerflesje met bloesem remedie klaar te maken gaat men als volgt te werk:

 • Neem een schoon flesje met pipet van 30 ml. en doe hier ongeveer 1 cm. alcohol (b.v. cognac, graanjenever), appel-azijn voor de conservering en vul het restant aan met bronwater.
 • Neem het stockflesje of meer dere stockflesjes van de gekozen remedie(s), om het beste resultaat te krijgen is het wenselijk om niet meer dan 6 bloesem remedies tegelijkertijd te gebruiken, doe vanuit dit stockflesje of vanuit meerdere flesjes 2 druppels in het gevulde doseerflesje. Schrijf de namen van de gekozen bloesems op een etiketje en plak dit op het flesje zodat men ook weet welke bloesem remedie(s) men gebruikt. Voor het innemen altijd goed schudden. Het doseerflesje is nu klaar voor gebruik.
 • Men neemt nu 4 tot 6 druppels van deze verdunning met het pipetje uit het doseerflesje en druppelt deze onder de tong. Het pipetje niet aanraken met de tong i.v.m. de houdbaarheid. Het is belangrijk dat men de bloesem remedies een aantal verschillende keren per dag inneemt, b.v. 's morgens bij het opstaan, voor de maaltijden en 's avonds voor het slapen gaan. Men kan ook een glas water nemen en hier 4 druppels uit het doseerflesje in doen en gedurende de dag een of meerdere slokjes water uit het glas drinken. Iedere keer een klein beetje doet meer als eenmaal een grote slok.
 • Wanneer er een bewustzijnscrisis ontstaat, waarneembaar als verergering van de emotionele klachten kan men het beste 12 x daags 4 druppels innemen en zonodig om de 10 min. Wanneer dit nog niet het gewenste resultaat geeft, dan direct vanuit de stockflesjes gaan gebruiken.
 • Bij gebruik vanuit het stockflesje min. 2 tot 4 x daags 2 druppels direct onder de tong. In geval van nood is het ook mogelijk om er een eerste hulp remedie zoals de "Rescue" te gebruiken. De verdunning hiervan maakt men met 4 druppels in een doseerflesje. Houdbaarheid & Instructies:
 • Bewaren op kamertemperatuur.
 • Binnen 3 weken het doseerflesje opmaken.

 

flesjes

 

Dosering:
4 druppels op de tong, tenminste vier keer per dag innemen.
Even in de mond houden alvorens door te slikken.
Bij voorkeur ook direct na het ontwaken en vlak voor het slapen innemen.


Dieren
Bij dieren direct in de bek druppelen of in de waterbak doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of zoals bij de Buddhafield Juwelen om de hals gedragen

 

 

* Wanneer u de remedies niet meer nodig heeft gooi het resterende niet weg. Bloemen en planten in tuin of op balkon hebben er veel baat bij